Jane Lassi

De Jane Lassi is een combinatie van een sweet & salted mango Lassi.

Een lekkere én gezonde mocktail, een échte Lierse Lassi.
Geïnspireerd op een traditionele Indiase yoghurtdrank.

Een recept van Tess Posthumus, zoals gezien in Foodies & The City, een programma van njamtv!
Foto van Enya Ryngaert

INGREDIËNTEN:

  • 45 ml Curcuma Jane
  • 150 gr yoghurt (hoofdingrediënt van een traditionele Lassi)
  • 30 ml limoensap
  • 1 mango, in blokjes en diepgevroren
  • 150 ml water
  • 1 el suiker
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje kardemom
  • Ijsblokken
  • 1 takje munt
  • 1 schijfje limoen

Hoe fix je een JANE LASSI?

1. NEEM JE INGREDIËNTEN

45 ml Curcuma Jane, 150 gr yoghurt, 30 ml limoensap, 1 mango (in blokjes en bevroren), 150 ml water, 1 el suiker, een snuifje zout, een snuifje kardemom, ijsblokken, een takje munt en een schijfe limoen.

2. BEREID EN VOEG JE INGREDIËNTEN BIJ ELKAAR

Voeg alle ingrediënten (behalve Curcuma Jane) in een blender en mix tot een smoothie/lassi.
Vul een cocktailshaker
met 120 ml van de mango lassi mix en 45 ml Curcuma Jane. Voeg nog extra ijsblokken toe en shake shake shake!

3. SCHENK IN JE GLAS EN WERK AF

Schenk de Jane Lassi in een groot longdrinkglas met ijsblokken. Werk af met een takje munt en een schijfje verse limoen.

EN...

Recipe Icon cheeers!

Wat onze Ginger Jackeroos reeds deelden: